Where can you dance to any music you choose? #9

By Daniel Josefsson on fredag, januari 09, 2009

Filed Under:

Jerry Reed: "Amos Moses"
Reed blev möjligen mest känd för att ha skrivit och spelat in soundtracket till de två första rullarna i "Smokey and the bandit"-serien (eller "Nu blåser vi snuten" som den fick heta i Sverige). Han spelade även rollfiguren Snowman. Men hans övriga katalog är precis lika bra, om inte bättre. Hälsa på hos The Crooner's Corner för att botanisera vidare. Allra hårdast och bäst var Reed i denna klassiker, "Amos Moses", som svänger så man blir sjösjuk. Han dog i augusti 2008, 71 år gammal.Lee Hazlewood & Nancy Sinatra: "Jackson"
Ursprungligen skrevs den av Jerry Lieber och Billy Edd Wheeler och mest berömd är givetvis den version som Johnny Cash och June Carter spelade in. Tuffast låter den emellertid med Lee och Nancy som spelade in låten till soundtracket för filmen "You only live twice" och sedan inkluderade den på samlingen "Fairytales & fantasties - The best of Nancy & Lee".Johnny Cash & David Allan Coe: "Cocaine Carolina"
En av de mer obskyra låtarna i Cashs digra katalog. "John R. Cash" heter plattan som släpptes 1975 och innehöll denna låt som samskrevs med countryhistoriens kanske störste outlaw, David Allan Coe, som även bidrog med körsång i refrängerna. Svinbra, så klart.

0 kommentarer for this post