Club Nuggets #7 den 2 oktober: Della Ridge & Dangerbird live

By Daniel Josefsson on onsdag, september 16, 2009

Filed Under:

Höstens första konsert på Club Nuggets rycker närmare.

DELLA RIDGE:
Vi gästas den 2 oktober av vad vi väljer att beskriva som en ung Steve Earle eller Steve Young – Della Ridge, lett av jämtlänningen Simon Sjöstedt. Vi vågar påstå att det innanför Sveriges gränser i nuläget inte görs musik som mer påminner om hur det lät i Texas när sjuttiotalet var ungt. Bandet är komplett med fiddle, banjo, pedalsteel och dobro och låtar som ”Reloaded” och ”Will there be another year” låter bokstavligen som om de kunde vara hämtade från den legendariska outlawdokumentären ”Heartworn highways”. Inget alternativt tjafs, inga dramatiska gester och inget tröttsamt lofi-skrammel – bara country som är närmast chockerande bra. In på Myspace och lyssna! Start cirka klockan 23:00.

DANGERBIRD:
På scenen denna kväll står även Stockholmsbandet Dangerbird som med sin soulfärgade garageblues kommer att få The Cove att brisera. Missa inte gänget som beskriver sig själva som en kombination av kompbanden hos Neil Young (The Crazy Horse), Nick Cave (The Bad Seeds) och Dr. John (The Night Tripper), med tillägget "and all revivalists coming out of clearwater"! In på Myspace och lyssna! Start cirka klockan 22:00.

Entrén är som vanligt fullkomligt gratis, biran och spriten är billig för er som kommer tidigt och i DJ-båset bjuder residenterna Daniel & Martin på country, soul, blues och rock'n'roll som gör att höstmörkret känns lite ljusare.

Botten upp!

0 kommentarer for this post