Club Nuggets X den 25 december: Rob Coffinshaker med kompband (OBSERVERA LOKALBYTET!)

By Daniel Josefsson on måndag, december 07, 2009

Filed Under:
OBSERVERA! På grund av att The Cove fått problem med sin rubbade hyresvärd och tvingats stänga (vila i frid och tack för den här tiden!) har juldagens Club Nuggets-evenemang flyttat till KGB på Malmskillnadsgatan 45. Samma uppträdande, samma pris, samma musik och samma DJ:s - men i ny lokal. Spread the word!

Nedanstående presentationstext är därmed något missvisande, men... ja, vi låter den vara kvar som en hyllning till de kvällar vi haft på The Cove.


"Man skulle nästan kunna tro att stadens uppbyggande på denna, af en illgerning så tidigt utmärkta, plats liksom varit ett omen för de mångfaldiga blodsutgjutelser och skräckscener, som der egt rum", skriver Per Gustaf Berg i förordet till "Stockholms blodbestänkta jord", en antologi från 1874 om mord, bränder, avrättningar, upplopp och andra ruggiga händelser som ägt rum i vår huvudstads historia. Den "illgerning" han syftar på är mordet på krigaren Agne som ägde rum omkring år 400 - hela 800 år före stadens officiella grundande. Sanningshalten i berättelsen är givetvis värd att betvivla, men den mest trovärdiga uppgiften gör gällande att detta första mord i Stockholms historia begicks på nästan exakt den plats där Järntorget i dag ligger. En plats som för övrigt var en av Stockholms mest välanvända avrättningsplatser under 1600- och 1700-talen.

Det är detta - och inget annat, särskilt inte Jesu födelse - vi vill uppmärksamma genom att bjuda in Rob Coffinshaker till Club Nuggets den 25 december. Vi befinner oss på The Cove, en drygt 500 år gammal krypta under restaurang Järntorgspumpen - och inramningen kunde väl knappast vara mer passande för en artist som Rob. Denna gång kommer han till Stockholm utan sin huvudakt, men väl med ett kompband i ryggen och utrustad med material av såväl The Coffinshakers som andra prominenta countryartister. Om vi vore ni så skulle vi tänka efter en extra gång innan vi bestämmer oss för att fira jul med familjen...

Inträde: 40 kronor
Inget förköp!
Se gärna till att ha jämna pengar. Rob börjar spela vid 22:30-rycket, men kom tidigare än så för att få bra platser, stället blir fullt ganska fort.
Club Nuggets DJ:s Daniel och Martin levererar som vanligt trasig, stöddig och smäktande country, soul och blues.

Fredag den 25 december
The Cove/Rest. Järntorgspumpen
Järntorget 83, Gamla stan, Stockholm
Klockan 20-01

www.myspace.com/robcoffinshaker
www.myspace.com/coffinshakers
www.thecove.se
Vår snygga flyer har Adam Zaars gjort. Kolla in hans övriga layoutgrejer här: www.myspace.com/bellsofdeath

Evenemanget finns även på Facebook.

0 kommentarer for this post