Club Nuggets #11: Alexander Durefelt live!

By Daniel Josefsson on torsdag, januari 14, 2010

Filed Under:2009 års debutant? Om Club Nuggets får bestämma ligger överskattade pajasar som Erik Hassle och Maskinen långt på efterkälken efter Alexander Durefelt, näst efter punkorkestern Rövsvett den kanske enda artist som någonsin fötts i eller runt Tranås.

Debutalbumet "Hearts on repair" resulterade i att var och varannan musikrecensent fick plocka fram sina mest välmenta superlativ - bland annat skrev Håkan Steen i Aftonbladet att låtskrivandet är av en klass som få svenskar kommer åt och att skivan bultar av så mycket oförställd uppriktighet att den nästan spränger sig ut ur högtalarna. Sedan delade han ut 4 plus av 5 möjliga. Därefter fick vi se Durefelt i TV4:s "Nyhetsmorgon" och höra honom uppträda live i Sveriges Radio. Henrik Lyngåker i Sonic liknade Durefelt vid Willy DeVille och menade att han levererar "genuin soul, country och rock'n'roll med ett djupt vemod och en ofelbar koll på läget". Betyg: 8 av 10.

Vi kan inte göra annat än att instämma, så naturligtvis står Alexander Durefelt på Club Nuggets agenda när vi den 11 februari flyttar in på Lilla Hotellbaren, mitt i hjärtat av Södermalm. Det finns många countryband i det här landet, så även soulband - men när det gäller att kombinera stilarna vågar vi påstå att ingen kan rå på Durefelt.

Spelningen drar igång klockan 21, därefter levererar Daniel och Martin bladig honky tonk, rå outlawcountry, stompig sydstatssoul och barsk träskblues tills öronen blöder, ända fram till klockan 02.

Lilla Hotellbaren
Folkungagatan 47 (gamla Bullwinkle's, bredvid Kelly's)
Torsdag den 11 februari, klockan 21-01
Inträde: Noll kronor

Alexander Durefelt på Myspace.
Lilla Hotellbaren på Myspace.

0 kommentarer for this post