27 mars: Club Nuggets #13 med Southern Skyline

By Daniel Josefsson on torsdag, mars 18, 2010

Filed Under:

Det har måhända dröjt alldeles för länge, men nu kan Club Nuggets slutligen stolt presentera en av de kanske finaste dolda country soul-skatterna i det här landet.

Eller dolda och dolda, Southern Skyline har ändå gjort sig hörda i rätt kretsar. Som när de sommaren 2008 turnerade i Kalifornien och fick ett livslångt fan i den amerikanske musikern Alan Seymour som var tvungen att ta till de stora orden för att beskriva sina känslor för Stockholmsbandet. Han jämförde dem med Jerry Lee Lewis under countryåren, med Elvis Presley och med Dallas Frazier och sammanfattade sin hyllning med orden: ”Southern Skyline is just the shot in the arm (or kick in the ass) that country music needs right now.” Den likaledes amerikanska countrysångerskan Karen Nash fyller i: ”The best old-school country I’ve heard for a long time.”

I sommar drar kvintetten tillbaka till andra sidan Atlanten, denna gång till Kanada där de blivit specialinbjudna till Dauphin Countryfest i Dauphin, Manitoba, men dessförinnan är det en ära och en ynnest att kunna presentera dem på Club Nuggets scen. När man lyssnar på potentiella kioskvältarhits som ”How could you”, ”Late at night made up excuses” och ”Panic in the beginning of the end” är det lätt att få känslan av att vi (när gängets nya platta kommer ut) kanske får vänta innan vi får se dem i Sverige igen. Det här är ett band som står på gränsen till ett genombrott, sanna våra ord.

Observera att vi denna Nuggets-kväll flyttar in hos The Regents Pub, ett nyöppnat och synnerligen gemytligt hak på adressen Regeringsgatan 88 i Stockholm. Vissa av er kanske minns lokalen från när den gick under namnet Tidsfördrif, men nu är den omgjord till ett rejält konsertställe med kapacitet för 120 personer, med ett stort ölsortiment och ett knippe fantastiska klubbkvällar inbokade under våren. För att komma dit åker man tricken till Hötorget och går en liten bit. Som vanligt vill vi inte ha en enda krona i inträde, spendera lönestålet på bärs i stället.

Vi startar skivspelarna klockan 20, bandet på scen klockan 23 (typ).

Vi vill också uppmärksamma er på att bilden på flyern är knäppt av Malin Sydne. Mer av hennes fotografier finns på: www.studio104.se

Kolla in Southern Skyline på Myspace!
Läs mer om The Regents Pub på Facebook!

0 kommentarer for this post