Club Nuggets #14: Hipwhips! Joseph Tholl & The Escapades! Pierre och Jesper!

By Daniel Josefsson on torsdag, april 01, 2010

Filed Under:

HIPWHIPS!
Det är med en illa dold uppspelthet vi välkomnar fina, fina Hipwhips till nästa Nuggets på LHB. Stockholmstrions rykte som ett av landets mest övertygande liveband är inte överdrivet, det här kommer verkligen att bli något extra. Hur beskriva? Ja, till att börja med ska man ha klart för sig att Hipwhips blivit jämförda med allt från Lovin' Spoonful, Rolling Stones och Bruce Springsteen, så ni hajar att vi har att göra med något stort här. Gängets blåögda soul har därtill en rocknerv som gör att musiken aldrig staplar, aldrig blir navelskådande. Ta som exempel den makalösa tagningen av "Stay with me forever" som bandets spelade in på uppdrag av SVT:s "Musikbyrån" år 2003 (länk nedan). Den låter nästan som Procol Harums "A whiter shade of pale". Bara en sån sak. Att Hipwhips dessutom får oss att tänka på Otis Redding, Percy Sledge och The Sonics är andra anledningar till extas.

JOSEPH THOLL & THE ESCAPADES!
Lika uppspelta är vi över att få besök av det här gänget. Joseph Tholl spelar vanligtvis heavy metal i Arvikas NWOBHM-kommando Enforcer, men soloprojektet är helt inriktat på stilsäker, amerikansk folkrock i stil med Neil Young, Bob Dylan och kanske Townes van Zandt. Eller kanske Christian Kjellvander. Inget dåligt folk att bli jämförd med, men ni fattar. Joseph Tholl & The Escapades har koll på sina referenskällor och låter mycket övertygande.

PIERRE HELLQVIST & JESPER BÖRJESSON!
Det var ganska precis ett år sedan senast (då på The Cove i Gamla stan), och det är oss en stor ära att kunna välkomna denna pricksäkra DJ-duo tillbaka till Nuggets. Den förstnämnde har i mer än tio års tid varit chefredaktör för Sveriges bästa musiktidning Sonic. Den senare ser vi snudd på varje dag läsa nyheter i TV4:s "Nyhetsmorgon". Tillsammans med Daniel och Martin - som i samband med ett annat DJ-gig häromsistens blev omnämnda som "Sveriges tveklöst bästa soul- och roots-DJ:s" - lär det bli en kväll man sent ska glömma.

Bäst av allt? Det är som vanligt helt gratis, som vanligt helt fantastisk stämning och dessutom har Lilla Hotellbaren en ny drinklista som vi tycker att ni borde inspektera.

Tider:
18:00 vevar Pierre och Jesper igång cd-svarvarna
20:30 spelar Joseph Tholl & The Escapades
21:00 spelar Hipwhips
Fram till 02:00 kommer sedan Daniel och Martin, förstärkta av Pierre och Jesper, att samsas om utrymmet i DJ-båset.

Lilla Hotellbaren/Scandic Malmen
Folkungagatan 47, Stockholm
Torsdag den 8 april

Hipwhips på Myspace!
Joseph Tholl & The Escapades på Myspace!

0 kommentarer for this post