Club Nuggets #15: Christian & The 2120's + Mother James

By Daniel Josefsson on fredag, maj 07, 2010

Filed Under:

CHRISTIAN & THE 2120'S
Nyss hemkomna från en turné som tog dem till Tyskland, Belgien och Holland samt med nya plattan "Nolo contendere" i bagaget kommer Göteborgsbandet Christian & The 2120's till den sista Club Nuggets-kvällen på Lilla Hotellbaren innan sommaren. Christian heter Smedström i efternamn och var tidigare sångare i metalbandet The Awesome Machine, men i sitt 2120's är det musikaliska uttrycket ett annat. Här rör det sig om elektrifierad boogieblues, ett stadigt sväng som för tankarna till allt från Queens Of The Stone Ages "No one knows" till swamprock i trakterna runt Tony Joe White och JJ Cale. I sommar kommer vi att kunna se bandet på Getaway Rock Festival i Gävle tillsammans med bland andra Slash och Motörhead.

MOTHER JAMES
Det är med varm hand vi välkomnar Mother James tillbaka till Nuggets. Rootsy släppte deras andra album, "Brute noir", tidigare i år och det är inte undra på att recensenterna varit smått euforiska - så här svängigt soul/blues-stomp är det få band i landet som mäktar med att skapa.

Som vanligt står Daniel och Martin i DJ-båset och kastar sig handlöst fram och tillbaka mellan Arthur Alexanders smekiga halvballader och Johnny Paychecks frustande honkytonk, mellan Jimmy Castor Bunchs djuriska tunggung och Mickey Newburys undersköna melankoli.

Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen
Folkungagatan 47, Stockholm
Torsdag den 13 maj


Tider:
Start klockan 18
Mother James på scen runt 20:30
Christian & The 2120's på scen runt 21:00
Fullt ös fram till klockan 02

Välkomna!

Christian & The 2120's på Myspace.
Mother James på Myspace.

0 kommentarer for this post