Club Nuggets #16: Mats Grönmark! Kilroy! The New Crackers!

By Daniel Josefsson on tisdag, maj 25, 2010

Filed Under:MATS GRÖNMARK

Gissningsvis svävar Mats Grönmark fortfarande på små moln efter att ha fått fullkomligt bländande recensioner för fjolårets debutalbum, "Tape Hiss Hit or Miss and Sometimes Even Bliss". Det är countrymusik inspelad och delvis producerad av Christian Gabel (1900, Bob Hund, med flera) och som därmed låter exakt så stukad som man kan förvänta sig. Plattan är americana, indie, loungefunk och Crazy Horse-riffig på samma gång, men utan att någonsin tappa countrytråden. "Välkommet svårdefinierbar" för att använda Nuggets-vännen Johan Kronquists beskrivning i recensionen i Göteborgs Fria. Här har vi en man som tar countrytraditionen och gör den till något helt eget, något helt unikt.

KILROY
Vi såg dem på Klubb Gås i fjol och har sedan dess bara inväntat rätt tillfälle att kasta in dem på scenen hos oss, den här sprudlande energiska soulexplosionen med klara drag av 60-talsstök a la Small Faces eller tidiga Grateful Dead. Vi hoppas få höra mycket smakprov från den rykande färska plattan "Let's go for Kilroy" som släpps i juni.

THE NEW CRACKERS
"Det låter typ som The Band", sa vi till varandra när vi upptäckte detta briljanta Stockholmsband. Det gör det förstås inte (ingen kan låta som The Band), men vi kommer fortfarande inte på någon bättre referenspunkt för en låt som "1000 hearts". Plattan de har ute har titeln "Pecadores". Nuggets approved så att det bara visslar om det. Kolla upp och kom och lyssna!

Som vanligt massvis med country, soul, blues och funk i DJ-båset. Som vanligt vill vi inte ha en enda krona i entré, men ta gärna med kosing och köp skivor av banden. I baren finns det massvis med bira, sprit och vin!

Cirkatider:
20:00 The New Crackers
21:00 Kilroy
22:00 Mats Grönmark


Lördag den 29 maj
The Regent Pub
(gamla Tidsfördrif)
Regeringsgatan 88

Välkommen!

Mats Grönmark på Myspace
Kilroy på Myspace
The New Crackers på Myspace

0 kommentarer for this post