Down South Blues: Matti Norlin & Gugges Enmanna på Club Nuggets #17

By Daniel Josefsson on onsdag, juni 02, 2010

Filed Under:


På säsongens sista Nuggets kommer det att låta så här:
http://www.youtube.com/watch?v=KpsR_zeUSak
Och så här:
http://www.youtube.com/watch?v=pBLNJlfTqzQ

Just det, vi har Sveriges två kanske coolaste bluesmusikanter på plats - samma kväll. På samma ställe. Det är ju nästan för bra för att vara sant.

MATTI NORLIN är ena tredjedelen av Badge som de senaste åren gjort glappet mellan hårdrock och old school-country något mindre, bland annat genom att lira som förband till The Haunted i Sundbyberg nu senast. Solokarriären består till dags dato av fyra album, varav det senaste, "LIVE > 3 Trappor Upp", släpptes för bara några veckor sedan. Fet deltablues och ragtime med fotstamp och ett gitarrlir som gör honom till en värdig arvtagare till de stora mästarna.

BROR GUNNAR JANSSON, A.K.A GUGGES ENMANNA är ingen ny bekantskap för Nuggets-kalenderbitaren. Vi hade honom på besök på Lilla Hotellbaren i mars och har sedan dess fått svara på frågan, som ofta ställs med fascinerat uppspärrade ögon, "VEM är det som gör blues så här nuförtiden?" under våra DJ-pass fler gånger än vi kan räkna. När han nu kommer till Stockholm för en radda gigs (kolla Myspace-länk nedan för övriga bokningar) kunde vi förstås inte låta bli att bjuda in honom på nytt.

Vi tar 40 kronor i entré den här kvällen, men rubbet går till Matti och Gugge. Och vi lovar, det kommer vara värt exakt varenda litet öre. I DJ-båset blir det som vanligt massvis med outlawcountry, dammig blues, mordballader och annat tufft.

Välkomna!

Matti Norlins hemsida.
Gugges Enmanna på Myspace.

0 kommentarer for this post