13 oktober: THE TARANTULA WALTZ och MATHIAS LILJA (The Maharajas)!

By Daniel Josefsson on måndag, september 26, 2011

Filed Under:

Club Nuggets är glada över förtroendet att med start den 13 oktober och vid några väl valda tillfällen få representera rootsmusiken på nybygget Scandic Grand Central på adressen Kungsgatan 70 i Stockholm. Premiärkvällen bjuder på två finfina uppträdanden:

THE TARANTULA WALTZ
Markus Svenssons husgudar heter bland andra Townes van Zandt och George Jones, men i sitt projekt The Tarantula Waltz blandar han även in en skopa soul samt några mått av den nutida altcountryn vilket bland mycket annat gjort att han fått åka på långa turnéer med Christian Kjellvander med flera. Musikaliskt hamnar han någonstans i mellanrummet mellan Ryan Adams och de mer uppsluppna låtarna av 16 Horsepower. Senaste albumet kom i fjol och gick under titeln (och nu ska vi vara noga här så att det blir rätt) "Did not leave to find but to forget to leave behind" och ska inom kort följas upp av den fullängdare som just nu håller på att spelas in. Räkna därför med att vi får höra en del nya spår ackompanjerade av det kompband som denna kväll gör sin debutspelning tillsammans med Markus! Lyssna på länken här nedanför där han kör "Glasgow & Clyde" i TV4:s "Nyhetsmorgon"!

MATHIAS LILJA
En del av er kanske känner igen honom som sångare i garagerockbandet The Maharajas, men i soloprojektet spelar Mathias Lilja country. Och inte vilken country som helst, han mixar sina egna låtar med covers av bland andra Gram Parsons och Townes van Zandt (exempelvis den magiska tagningen på "Waiting around to die" som du kan höra nedan). Senaste spelningen från Mathias Lilja ägde rum på Live At Heart-festivalen i Örebro för några veckor sedan, och den 13 oktober är vi glada över att kunna presentera honom tillsammans med pedalsteel-gitarristen Clas Olofsson i Acoustic-baren på Grand Central.

Torsdag den 13 oktober
Scandic Grand Central, Kungsgatan 70, Stockholm
FRI ENTRÉ!


Tider:
Skivspelarna snurras igång av Club Nuggets arrangörstrio klockan 19
Mathias Lilja på scen klockan 20
The Tarantula Waltz på scen klockan 20:45 (typ)

THE TARANTULA WALTZ på TV4:s "Nyhetsmorgon":


MATHIAS LILJA live på Virus i Örebro:

0 kommentarer for this post