10 november: THE DON DARLINGS + THE DYING BAND!

By Daniel Josefsson on lördag, oktober 29, 2011

Filed Under:

Stockholms tuffaste countryklubb klapprar vidare in i höst- och vintermörkret, med en kväll som bjuder på gotisk country/bluegrass.
Torsdag den 10 november
Lilla Hotellbaren/Scandic Malmen, Folkungagatan 47, Stockholm
Fri entré!


THE DON DARLINGS
"När The Don Darlings tolkar begreppet Dark Southern Americana slåss ikoner som Sergio Leone och Quentin Tarantino om regin och Tom Waits, Nick Cave, Lee Hazlewood och Leonard Cohen om soundtracket. Det är stora stora gester, det är svulstigt och tillåtande. Hela tiden på gränsen."
Så beskrevs detta magnifika Göteborgsband på wayoutwest.se inför spelningen på den gångna sommarens festival, och det går väl egentligen inte att instämma mer. Debutalbumet "The shortest straw" (Alleycat, 2010) har vi älskat helt förbehållslöst sedan den där kvällen i februari i fjol då The Don Darlings respektingivande frontman stack skivan i handen på oss medan vi delade en cigg utanför Lilla Hotellbaren, och vi är stolta över att få vara värd åt bandets allra första Stockholms-gig. Det är respektingivande outlawcountry på ruinens brant, något att kolla in för dig som exempelvis går igång på The Coffinshakers, den sortens musik som skulle kunnat vara ledmotiv till bröderna Coens "No country for old men" om den filmen haft någon filmmusik. Alltsammans anfört av en Texasfödd sångare som kallar sig för The Reverend, med en röst någonstans mitt emellan Tom Waits, Johnny Cash och Glenn Danzig, och med en uppsyn man helst inte bråkar med.
Kom förbi och kolla in dem, ni kommer älska! Spotify-länk nedan.

THE DYING BAND
Sångerskan Julia Frej känner vi igen från bland annat SVT, för tillfället aktuell som sidekick i pratshowen "Kaka på kaka". Fästmannen Christoffer Malmqvist medverkar i samma program såsom husmusiker. Tillsammans har de också styrt upp countrybandet The Dying Band, som väl kan sägas vara relativt nybildat (så vitt vi vet har de bara spelat live en enda gång tidigare, och det var typ i mitten på oktober). Att det är ett band att hålla ögonen på framöver, det är däremot klart som korvspad. Den mörka och melankoliska bluegrass/americana som de smeker fram ligger stilmässigt inte långt ifrån det som exempelvis The Handsome Family sysslar med. Bra som fan! Soundcloud-länk nedan.

Före, mellan och efter banden ska Ramblin' Veronica och Dirtkickin' Daniel spela kånntry, bloos och bluegrass som förvandlar Lilla Hotellbaren till den rowdy honkytonk-sylta den alltid blir när vi lättar på hämningarna. Och alldeles gratis är det också, det är ju för fint alltså.

Tider:
Skivspelare klockan 19.
The Dying Band på scen cirka klockan 20:15.
The Don Darlings på scen klockan 21:00.
Stängning klockan 02.

The Don Darlings "The shortest straw" på Spotify!
The Dying Band på Soundcloud!

0 kommentarer for this post