12 januari: LUCKY TUBB & THE MODERN DAY TROUBADOURS (US)!

By Daniel Josefsson on fredag, januari 06, 2012

Filed Under:

Torsdag den 12 januari
Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen
[Folkungagatan 47, Stockholm]
Klockan 19-02


Som brorson till den legendariske honkytonksångaren Ernest Tubb har Club Nuggets-gästen den 12 januari givetvis ett arv att förvalta. Vilket han också gör, med mycket passion, respekt för sitt släktskap och så mycket integritet att hälften vore nog. Faktum är att Lucky Tubb kanske är den artist i den innersta kretsen av nutidens countrykultur (alltså den som består av folk som inte behöver posera eller leka stöddiga för att hävda sig, helt enkelt eftersom de är söner, döttrar eller andra avkommor från musikens grundare) som hanterar sitt arv mer tjurskalligt än någon annan.

Med en närmast benhård ovilja att anpassa sig till moderna tider penslar han i stället fram western swing-musik som inte låter en dag yngre än 1950. Han släpper sina skivor på eget bolag, inte för att ingen annan är intresserad, utan för att han inte litar på någon, för att han vill ha full kontroll på egen hand. Ett talande exempel är när han stack sitt senaste album "Del Gaucho" i händerna på The Triggerman (mannen bakom det förnämliga webbzinet Saving Country Music) under årets Muddy Roots Festival i Tennessee. Triggerman blev förstås glad, och frågade när albumet släpps. "Now", svarade Lucky Tubb och hoppade in i sin minibuss för att hetsa vidare till nästa gig. Skivan? Ja, den kan du leta efter i din lokala skivaffär eller på Spotify tills du förmultnar. I stället får du snällt komma till giget för att inhandla, alternativt beställa från Luckys hemsida (lonestarmusic.com). Det är de enda alternativen.

Precis sådan är han, denne egendomligt egensinnige man, och vi är som ni förstår så stolta att vi nästan briserar över att han valt att peta in en Club Nuggets-spelning under sin Europa-turné i januari. Missa för allt i världen inte chansen att se honom! Helt jävla gratis dessutom!

Före och efter giget kommer Ramblin' Veronica, Shitkickin' Mats och Stonewall Josefsson att snurra alla tiders bästa kånntry, blandat med några slevar av blues, bluegrass och soul for good measure.

Tider:
Skivspelare startar klockan 19
Lucky Tubb & The Modern Day Troubadours på scen klockan 20 (sharp!)
Stängning och fri aktivitet klockan 02

Välkomna!

0 kommentarer for this post