26 april: RED JENKINS!

By Daniel Josefsson on torsdag, april 12, 2012

Filed Under:

Torsdag den 26 april
Scandic Grand Central
Kungsgatan 70, Stockholm
Klockan 19-02


När man pratar om svensk country finns det inga vägar runt Red Jenkins. Och nu pratar vi inte om alt- eller indiecountry med falsksjungande ensamma män/kvinnor med gitarr, utan om den riktiga, kompromisslösa "true to the bone"-countryn. Ingen svensk har som Red Jenkins förvaltat honky tonk-arvet med starkare övertygelse och mer respekt för musikens rötter, vare sig det rör sig om tearjerkers eller truck drivin' songs.

Karriären sträcker sig över nästan fyra decennier, och albumen är fler än nog någon kan räkna. Han har hängt med George Jones, han har spelat in skivor med Merle Kilgore, han har uppträtt på Grand Ole Opry i Nashville - ja, ni hajar ju att vi inte har att göra med någon dussinputte. I skrivande stund är han på sin sjuttioelfte visit i Texas för att spela in en ny platta, uppföljaren till fjolårets "Hank & Jack". Och lagom till sin hemkomst kan Club Nuggets med outsäglig stolthet presentera Red Jenkins med sitt åttamannaband på Scandic Grand Central den 26 april. Det kommer bli trångt och med högsta sannolikhet en smula onyktert - precis som det ska vara. Gratis inträde!

Club Nuggets-gänget spelar som vanligt skivor under kvällen, så lägg in tuggtobaken, på med cowboyhatten, öva på dina "yeehaw-skrik" och kom förbi på några glas.

Tider:
Start klockan 20
Red Jenkins på scen klockan 22
Stängning klockan 02

0 kommentarer for this post