19 september: LALLA HANSSON!

By Daniel Josefsson on torsdag, september 12, 2013

Filed Under:

Torsdag den 19 september
Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen
[Folkungagatan 47, Stockholm]
Klockan 20-02
Fri entré!

På Club Nuggets har ni tidigare kunnat bevittna svenska countrylegendarer som Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Red Jenkins. Nu är det dags för nästa - vi välkomnar med stolthet Lalla Hansson till oss! Den 19 september spelar han på Lilla Hotellbaren!

Lars-Erik Hansson, som det står i passet hans, fyllde i somras 69 bast och har blivit mest ihågkommen för låtar som "Anna och mej" (en översättning av Kris Kristoffersons "Me and Bobby McGee") samt "Dagny" (som han lånade av Owe Thörnqvist), men hans utgivning innehåller betydligt mer än så. Han har exempelvis översatt The Bands "Up on Cripple Creek" till "Upp till Ragvaldsträsk", Don McLeans "American Pie" har blivit "Balladen om Nalen" och Creedence Clearwater Revival fick sin "Have you ever seen the rain?" omgjord till "Försök att förstå". Även hans egenkomponerade låtar är värda att nämnas, exempelvis den suveräna "Visa från vargaskogen" från 1976 som han fortfarande framför vid varje konsert.

Så sent som i fjol gav Lalla dessutom ut ny musik på albumet "Om jag var Zorn" som fick ett fint mottagande och var en välkommen return-to-form för en av de kanske mest inflytelserika pionjärerna inom svensk countryrock.

Nuggets-trojkan Veronica, Daniel och Mats kommer som vanligt att spela countryskivor i DJ-båset, och just denna kväll kan det hända att det blir slagsida åt det svenskspråkiga hållet, naturligtvis uppblandat med en del blues, en nypa bluegrass samt en och annan Thin Lizzy-dänga, just for good measure. Och som vanligt är det helt gratis!

Varmt välkomna!

Tider:
Start klockan 20
Lalla Hansson på scen klockan 21
Stängning och fri aktivitet klockan 02

0 kommentarer for this post