17 oktober: LYDIA LOVELESS (US) + JOE NOLAN (CAN)!

By Daniel Josefsson on torsdag, oktober 10, 2013

Filed Under:

Torsdag den 17 oktober
Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen
[Folkungagatan 47, Stockholm]
Klockan 20-02
Fri entré!


En kvinnlig Hank Williams III eller en arvtagerska till tuffa countrybrudar som Patsy Cline och Loretta Lynn? Kalla henne vad du vill, Lydia Loveless står trots allt på egna ben och den 17 oktober gör hon det på Club Nuggets! Yay! Med sig har hon den kanadensiske singer-songwritern Joe Nolan.

22-åriga Lydia är född och uppvuxen på en farm i lilla Coshocton, Ohio. Idag bor hon i det lite större Columbus, Ohio när hon inte är ute på vägarna och uppträder med sin mix av traditionell country och punkrock. Lydia är den främsta kvinnliga artisten i en ung generation som återupptäckt det radikala och punkiga med Patsy Cline, Willie Nelson och Hank Williams. Hon är the real deal. Joe Nolan kommer å sin sida från Calgary i Kanada och är 23 år. Trots sin unga ålder är han redan framme vid sitt tredje album. Han gav ut sin debut redan när han var 16 och han har försörjt sig på sin musik sedan dess. Han är en karismatisk liveartist, både solo och, enligt rapporterna, med det bluesband han ibland extraknäckar hos.

Det kommer att bli en legendarisk kväll på Lilla Hotellbaren och precis som vanligt står Mats, Veronica och Daniel för kånntryn, bluesen och bluegrassen i DJ-båset. Joe Nolan börjar spela klockan 20:30, Lydia Loveless går på scenen strax efter 21:00. Och precis som vanligt är det helt jävla gratis!

Varmt välkomna ska ni vara!0 kommentarer for this post