Reinstate Hank Williams Sr to the Grand Ole Opry

By Daniel Josefsson on söndag, februari 15, 2009

Filed Under:

Hank Williams gjorde sitt första framträdande på legendariska Grand Ole Opry i Nashville den 11 juni 1949. Tre år senare blev han avvisad från samma lokal på grund av att han råkat bli lite... tja, överförfriskad, så att säga. Det var dock underförstått att han var välkommen tillbaka när han nyktrat till. Ett halvår senare var han död.

Nu driver hans sonson, Hank Williams III, frågan att återinföra sin farfar i en av countrymusikens kanske allra viktigaste domäner. Det skulle innebära att Hiram Hank Williams slutligen skulle få ta plats i ett av USA:s viktigaste musikmuséer och slutligen, även i de fina rummen, få det erkännande han förtjänar. Gå in på namninsamlingen genom att klicka på bilden.



När vi ändå pratar om Hank Williams vill vi även varmt rekommendera boxen "The unreleased recordings" som Timeline lanserade i fjol. Den innehåller en hel drös med bortglömda radioframträdanden som gamle Hank gjorde under sin mest hektiska period, och de 399 kronorna som Ginza vill ha för boxen är inga pengar att prata om.

0 kommentarer for this post