26 februari: WAYNE "THE TRAIN" HANCOCK! (och Johnny Cashs 80-årsdag)

By Daniel Josefsson on onsdag, februari 15, 2012

Filed Under:

Söndag den 26 februari
Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen
[Folkungagatan 47, Stockholm]
Klockan 19-02


Hank Williams III har sagt så här om honom:
"[He] has more Hank Sr. in him than either I or Hank Williams Jr. He is the real deal."
Själv säger han så här, för att förtydliga sin avsky för den popcountry som i dagens läge håller USA i ett starkt och kommersiellt grepp:
"Man, I'm like a stab wound in the fabric of country music in Nashville. See that bloodstain slowly spreading? That's me."

Och söndag den 26 februari kommer han hit till Stockholm och Club Nuggets på Lilla Hotellbaren för sitt enda svenska gig under hela 2012. The Viper Of Melody i egen hög person - Wayne "The Train" Hancock!

Han skivdebuterade 1995 med den kraftfulla programförklaringen "Thunderstorms and neon signs" och har till dags dato givit it sju regelrätta fullängdsalbum, varav den senaste "Viper of melody" släpptes av Bloodshot Records 2009. Han är den odiskutable konungen av nutida Juke Joint Swing, den musikaliska legering av honky tonk, western swing, blues och rockabilly som historiskt hanterats mest mästerligt av bland andra Hank Williams och Hank Thompson. Det som främst definierar Hancocks eget musicerande är och har alltid varit den kompromisslösa tolkningen av musiken han älskar. Wayne Hancocks musik dryper av traditionstyngd, men är inte retro som en gimmick. Alltid hardcore, men aldrig utan det där monstruösa svänget. Verkligheten är att det inte finns några vägar runt denne artist. Det finns bara en Wayne Hancock.

Som om inte det vore nog sammanfaller datumet med den 80-åriga födelsedag som Johnny Cash skulle firat om han fortfarande var vid liv, vilket har fått Club Nuggets-trion Veronica, Daniel och Mats att gräva extra djupt i arkiven och utlova en överdos av låtar från JC:s hela karriär från DJ-båset. Och som vanligt - fri entré!

Vi tar det igen - fri entré!

Vi kan inte tänka oss en bättre anledning till att lämna ditt surmulna februarihumör hemma, komma förbi Malmen, spola i dig lite alkohol och skita totalt i att det är måndag dagen efter. Sova kan vi göra när vi är döda.

Välkommen!

Tider:
Start klockan 19
Wayne "The Train" Hancock på scen klockan 20:30
Slut klockan 02

3 kommentarer for this post

Vilken toppen kille ni tar hit, Wayne the Train,
Jag undrar hur blir man medlem hos er och får info utan att vara inne på facebook vilket jag ratar

Posted on 21 februari, 2012 19:53  

Hejsan! Vi har tyvärr inget medlemsregister eller liknande, men surfa in här på vår blogg med jämna mellanrum så missar du inget!
Välkommen på söndag!

Posted on 22 februari, 2012 06:58  
Anonym

I will definetely be there !!
Wayne rules in my book .

Posted on 22 februari, 2012 17:17