Releaseparty på Club Nuggets: Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers

By Daniel Josefsson on torsdag, augusti 19, 2010

Filed Under:

Samarbetet mellan countrysångerskan Karla-Therese Kjellvander (på nittiotalet punkare i kultbandet Sindy Kills Me) och bluegrassbandet The Rockridge Brothers inleddes 2008 då de - efter att ha fattat tycke för varandra via Myspace - strålade samman runt en overhead-mikrofon i en studio vid S:t Eriksplan och spelade in sitt debutalbum. Efter att sedan dess ha etablerat sig som ett efterfrågat liveband har nu releasedatumet för "Dance, monster, to my soft song!", som alstret döpts till, äntligen kommit. Och vi är inte så lite nöjda över att gänget valt att hålla sitt releaseparty på Club Nuggets, och dessutom på vår säsongspremiär för hösten!

Ta på er dansskorna, lämna höstrusket utanför och kom in till oss på Lilla Hotellbaren för att dansa, tjoa och rumla till den fetaste mixen av jordnära amerikansk rootsmusik som går att hitta i Stockholms (ja, kanske till och med hela Sveriges) klubbliv. Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers värmande blandning av bluegrass, gospel, folk, old time och hillbilly på scenen, och alltid lika cool outlawcountry, sydstatssoul och fotstampsblues i DJ-båset, denna gång levererad av Ramblin' Veronica Mazurkiewicz och Howlin' Mats Rydström.

För att snabbt sammanfatta vad det är vi sysslar med egentligen väljer vi en textrad från ordkonstnären Ray Wylie Hubbard, sedermera tolkad av Jerry Jeff Walker, i hillbillyklassikern "Up against the wall redneck mother":
"Just kickin' hippies asses, and raisin' hell"

Torsdag den 9 september
Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen (Folkungagatan 47)


Tider och sånt:
Start klockan 19
Bandet på scenen runt 20:30 eller 21:00
Sedan total raljans ända fram till 02:00

Kolla in Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers på Myspace.

(Låt oss även, bara så här i parentes, påpeka att vi är hysteriskt nöjda även med övriga bokningar vi fått ihop under hösten. Nuggets håller till på Lilla Hotellbaren även den 14 oktober, den 11 november och den 9 december. Mer info om vad som händer då kommer senare.)

0 kommentarer for this post