CLUB NUGGETS #19: Badge & Blue Eyed Blondes!

By Daniel Josefsson on torsdag, oktober 07, 2010

Filed Under:Först och främst: Ett gigantiskt tack till alla som kom och firade, dansade, stojade och stimmade på releasepartyt med Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers häromsistens. Det var kul! Nu fortsätter vi. På torsdag den 14 oktober har vi lockat hit två band som var för sig utforskar två olika områden av Club Nuggets musikaliska palett. Från ruffig och medryckande countryblues till melankoliska och stillsamma spirituals och jordnära countrymys. Om detta må ni berätta.

BADGE
En powertrio där det finns ett såväl bandmässigt (Gustaf Hielm, bas) som medfött (Fredrik Haake, trummor) släktskap med brutala Meshuggah, varför det är lätt att tro att det blir krånglig matematikmetal för hela slanten - men inget kunde vara mer missvisande. Badge frontas av den välrenommerade bluesgitarristen Matti Norlin som under åren gästat i stort sett varenda bluestillställning i det här landet och med den moderna, fartfyllda och hysteriskt välspelade tappning av deltablues som Badge framför brukar det vara svårt - för att inte säga omöjligt - att förhålla sig någorlunda sansad. I en livesituation kan Badge välta den mest luttrade konsertbesökaren över ända. Missa eller skäms!
Förpeppar gör man med fördel på bandets Myspace.

BLUE EYED BLONDES
Kristoffer Emanuelsson och Lina Lönnberg kommer från vischan. Troligen är det därför deras stillsamma landsbygdscountry låter så rasande autentisk, trots att den nuvarande hemvisten heter Göteborg. Under namnet Blue Eyed Blondes smeker de fram musik som man närmast hittar hos artfränder som The Carter Family, Louvin Brothers och Emmylou Harris. Eller Alison Krauss & Union Station, för att namndroppa något mer samtida. De egna låtarna handlar om sådant duon vet något om - kärlek, tvivel, längtan, att bli dumpad, att vara cowboy - medan coverinslagen i repertoaren kan bestå av nummer skrivna av folk som Hank Williams, Gillian Welch eller Guy Clark. Ja vi vet, det låter jättebra i teorin, men ännu bättre i praktiken.
Lyssna själv: http://www.myspace.com/theblueeyedblondes

Därutöver ska DJ-utrustningen i Lilla Hotellbaren återigen pumpa ut långtradarcountry, sydstatssoul och träskblues som om det inte fanns någon morgondag, barpersonalen ska tjäna er med bärs och sprit och allt ska vara sådär förträffligt gemytligt som det alltid är en torsdag på Malmen.

Och, just det, precis som vanligt är inträdet helt gratis.

Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen
Folkungagatan 47, Stockholm
Torsdag den 14 oktober


Tider och sånt:
Start klockan 19
Blue Eyed Blondes på scenen klockan 20
Badge på scenen klockan 21
Slut klockan 02

0 kommentarer for this post