22 december: HASSE 'KVINNABÖSKE' ANDERSSON & THE KING STREET 70'S!

By Daniel Josefsson on fredag, december 09, 2011

Filed Under:

Scandic Grand Central
Kungsgatan 70, Stockholm
Torsdag den 22 december
Klockan 20–02. Fri entré!


Den skånske countrykungen Hasse Andersson är en av de mest folkkära artister vi har i Sverige i dag. Två dagar innan julafton gör han ett gratisgig på Club Nuggets på Scandic Grand Central, uppbackad av bland andra blues- och folkidolen Matti Norlin ("Blues 3 Trappor Upp", Badge, Skrömta) samt ett kompband som i övrigt består av löst folk från band såsom Backdraft/PS3, The Scams/Slingblade/Witchgrave, Rise And Shine och Southern Skyline/The Other Flesh. En sättning som ska ingjuta nytt liv och leverne i såväl Hasses egna klassiska låtar som en drös med covers.

Hasse Anderssons karriär som countrymusiker tog sin början 1970 då han bildade Kvinnaböske Band tillsammans med några vänner. Namnet tog de från den lilla orten Kvinnaböske i nordvästra Skåne där de alla var bosatta vid tidpunkten. Skivdebuten skedde med singeln "Eva-Lena" 1979, en svensk version av Tom T. Halls "Ravishing Ruby", och senare även med fullängdsdebuten "Du ska inte kasta sten" 1980. Berömmelsen dröjde dock ytterligare ett år, då han på albumet "Annat var det förr" fick en hit med "Skomagare Anton", en låt som spelades in av i stort sett varenda av dåtidens genrekolleger, bland andra Alf Robertson. Sitt riktiga genombrott i eget namn fick Hasse 1982, med albumet "Änglahund" som - förutom det megaklassiska titelspåret som nog alla känner igen - innehöll fina, oförglömliga countrylåtar som "Dans på Vejby ängar", "Tokiga Ida", "En grön vågare" samt en nyinspelning av "Eva-Lena". Nu för tiden driver han nöjesetablissemanget Hasses Lada i Båstad (www.ladanibastad.se), samtidigt som han håller igång sin solokarriär med spelningar och regelbundna skivsläpp. Senast coveralbumet "Hasses jukebox" som kom ut 2010, plus att vi kunde se honom i "Allsång på Skansen" i somras.

Den 22 december på Scandic Grand Central kommer du att få höra nya, svängiga och smutsiga versioner av de klassiska låtarna (vi vågar nog lova att ingen saknas) plus ett urval av coverversionerna. I kompbandet (finurligt döpt till The King Street 70's efter hotellets adress) finner vi följande musikanter:
Matti Norlin ("Blues 3 Trappor Upp", Badge, Skrömta) - dobro, lapsteel, fiol, dragspel
Mats Rydström (Backdraft, PS3) - bas
Tobias Ander (The Scams, Slingblade, Witchgrave) - trummor
Daniel Josefsson (Rise And Shine) - gitarr
Björn Kanrell (Southern Skyline, The Other Flesh) - piano
Monica Larsson (Diamond Dogs, Backdraft, mfl) - körsång

Ni hajar ju själva att Scandic Grand Central är THE place to be för en eller några afterwork-pilsner mitt i julruschen den 22 december. I DJ-båset blir det, i vanlig ordning, det bästa av de bästa inom all slags country, blues, soul, bluegrass och roots - allt serverat av Stockholms bästa Club Nuggets!
Och, givetvis, som alltid: fri entré!

Tider:
Skivspelare startar klockan 20.
Hasse 'Kvinnaböske' Andersson & The King Street 70's på scen klockan 22.
Stängning och fortsatta aktiviteter i Stockholmsnatten från och med klockan 02.

"Hasse Kvinnaböske Andersson Essentials" - playlist på Spotify!

0 kommentarer for this post