8 december: KANADA!

By Daniel Josefsson on måndag, december 05, 2011

Filed Under:

Det här är bandet som tidigare hette The New Crackers, en något förbisedd pärla på den svenska countryscenen. Vi har bokat dem en gång tidigare (på The Regent Pub förra våren), men välkomnar dem tillbaka eftersom vi helt enkelt tycker att de är så rasande bra.
I och med namnbytet kommer musiken, enligt frontmannen Johan Hammarbäck, att "gå ännu mer åt avskalat, körer, roots, skägg och gödseldoft", och vi kan knappt bärga oss tills vi får höra deras nya tearjerkers.
Referenser? Ja, att de själva namndroppar influenser som Willie Nelson, Hank Williams, Little Richard, Chuck Berry, The Faces och The Band borde ge en fingervisning, och det låter verkligen precis så där bonnigt, jordnära och opretentiöst som all countrymusik borde göra.
Fattar ni, Kanada kommer! Vi hoppas att ni kommer också.
Lyssna på bandet här!
(Top Hawk, som tidigare var bokade till denna kväll, har dessvärre tvingats ställa in. Vi arbetar på att hitta ett nytt datum för deras spelning.)

I dj-båset kommer Veronica, Daniel och Mats att klappra med sina boots och dricka några pilsner till tonerna av tidernas köttigaste kånntry-blues-bluegrass-soul-roots-janifattar. Och som vanligt kräver vi inte en enda krona av er för allt detta, inträdet är helt gratis! Gratis är gött!

Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen
Folkungagatan 47, Stockholm

Ungefärliga tider:
Skivspelare klockan 19
Kanada på scen klockan 21.
Stängning och läggdags klockan 02.

Avesst, men vahettere, vi ses på torsdag då!

0 kommentarer for this post