23 januari: DALE WATSON & THE TEXAS TWO!

By Daniel Josefsson on fredag, januari 13, 2012

Filed Under:

MÅNDAG DEN 23 JANUARI 2012
Scandic Grand Central
Kungsgatan 70, Stockholm
Klockan 20-02
Fri entré!


Stockholms, kanske Sveriges, bästa, snyggaste och mest frekventa countryevent fyller i januari tre år, och det firar vi storstilat! Countryhjälten Dale Watson från Birmingham, Alabama, inleder sitt femtionde levnadsår (han fyller i oktober) genom att för första gången på länge turnera i Sverige, och Club Nuggets på Scandic Grand Central i Stockholm är en av endast tre hållplatser! Och dessutom med fri entré! Bättre kan det ju inte bli!
(Om du tycker att det blir rörigt med olika datum och platser, ta då en titt i kalendariet i högerkolumnen här på bloggen där alla Nuggets-kvällar står i kronologisk ordning!)

Dale är en av de där nutida countrysångarna som har en sällsynt stark integritet. I stället för att sikta på försäljningslistor och CMA-galor satsar han alltjämt på att spela in exakt de plattor han själv önskar, vilket förvisso lett till att mannens skivförsäljning överlag varit sparsam, men som i gengäld givit honom ett grundmurat rykte som en hårdnackad outsider som inte viker sig för någon. Och vilken musik - ja, herregud vilken musik. För att ha skivdebuterat så sent som 1995 måste det sägas att han gjort fler låtar som kommer gå till countryhistorien än de allra flesta. Senaste skivan (släppt under 2011) har namnet "The Sun Sessions" och är exakt vad titeln skvallrar om - inspelad i klassiska Sun Studios i Memphis. Inget överflöd, exakt som Dales hjältar Johnny Cash och Elvis Presley själva spelade in. Låtarna är nya, men inspelade på traditionellt Sun-sätt med enbart sång, gitarr, kontrabas och trummor. Samma sättning som nu följer med honom på "The Sun Sessions tour". Rått, avskalat, brutalt ärligt.

Ja, det finns väl egentligen inte så mycket att fundera över. Det här kommer utan tvekan att bli ett av 2012 års "jag var där"-ögonblick för svenska countryfantaster. Och från DJ-båset blir det samma som alltid - Veronica, Daniel och Mats som spelar det allra bästa från sju decennier av country, blues och bluegrass. With just a little rock'n'roll on the side, just for good measure.

Tider:
Skivspelarna startar klockan 20.
Dale Watson & The Texas Two står på scenen från klockan 22.
Vi stänger klockan 02.

Varmt välkomna!Besök gärna några av våra sponsorer och vänner:
BEAR FAMILY RECORDS
EXTREME FOOD
ROOTSY
SONIC MAGAZINE
COUNTRYKANALEN

1 kommentarer for this post

That video makes me hungry for some home-cooked biscuits & gravy. I'm sure Monday's show will be just as tasty, y'all!

Posted on 22 januari, 2012 18:14